top of page

Maha Kundalini Tantra™, zoals onderwezen door DaniëL Yuno, is een krachtige , praktische en efficiënte vorm van Tantra die tot doel heeft de latente kracht van de Kundalini in het menselijk lichaam volledig te ontwaken en universeel bewustzijn te bereiken. Het is een zeer effectieve, dynamische en snel werkende vorm van Tantra die voor iedereen toegankelijk is. Iedereen kan Maha Kundalini Tantra™ beoefenen ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of gewicht.

Het uitgangspunt van Maha Kundalini Tantra is het feit dat het menselijke lichaam electrische energie produceert. Het lichaam kan:

  • energie produceren

  • energie vasthouden

  • energie verspreiden

  • energie samentrekken

  • energie opladen

  • energie ontladen

  • energie transformeren naar verschillende soorten van energie (bijvoorbeeld seksuele energie, gematerialiseerde energie, mentale energie etc.)

Alle MKT-technieken worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van 2 doelen:

  1. De batterij, het fysieke lichaam, zich voor te bereiden en geschikt te maken voor de enorme hoeveelheid energie die vrijkomt en stroomt door het menselijke lichaam tijdens een Kundalini-ontwaking en Kundalini-stijging.

  2. Het bereiken van Universeel bewustzijn

Filosofie
Volgens de filosofie van Tantra is het hele universum een manifestatie van zuiver bewustzijn. In de manifestatie van het universum lijkt dit zuivere bewustzijn te worden verdeeld in twee polen die geen van beide kunnen bestaan zonder de ander.

Eén pool, Shiva, is mannelijk, statisch, en wordt gekenmerkt door ongemanifesteerd bewustzijn. Shiva heeft de kracht om te zijn, maar niet de kracht om te worden of te veranderen. De andere pool, Shakti, is vrouwelijk, dynamisch, energiek en creatief. Shakti is de Grote Moeder van het universum, want zij is het, waar alle vorm uit is geboren.

Volgens Tantra is de mens een miniatuur universum. Alles dat bestaat in de kosmos kan worden gevonden binnen elk individu, en dezelfde principes die gelden voor het universum gelden ook voor het individu. Bij mensen wordt Shakti, het vrouwelijke aspect, Kundalini genoemd.

Potentiële kracht
Tantra beoefenaars realiseren zich dat een potentiële kracht in het fysieke lichaam aanwezig is. Het is geen psychologische, filosofische of transcendente kracht, het is een dynamische kracht in het stoffelijk lichaam dat Kundalini heet. Kundalini is een latente, kosmische energie die ten grondslag ligt aan alle organische en anorganische stof in ons.

Wij achten het als tantrica's van groot belang om tijdens de ontwikkelingsfase van Mula Dhara (eerste 7 levensjaren) met onze volledige aandacht aanwezig te zijn bij het creëren van basis voor onze kinderen en zullen dan dus ook wachten met het geven van trainingen tot ons jongste kind 7 jaar wordt.

In september 2026 zullen we wederom starten met het aanbieden van tantra activiteiten.

Wil je meer info? Neem dan contact op via info@gestroomlijnd.nl

Ter verheldering en om misverstanden te voorkomen; Yoni- en lingam-massage maken op geen enkele wijze deel uit van de Maha Kundalini Tantra-lessen en horen derhalve ook niet te worden gepraktiseerd door MKT-docenten zowel binnen- als buiten de lessen.

Ik ben aangesloten bij de INTERNATIONAL MAHA KUNDALINI TANTRA TEACHERS ASSOCIATION

Klik hier om de statuten te lezen:

 https://www.kundalinitantra.nl/wp-content/uploads/2017/01/Statuten-IMKTTA_FL.pdf

Painted Heart_edited_edited.jpg
bottom of page